VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Chata Hojsova Stráž

zpět
 

Popis:
Chata s deseti pokoji se nachází na kraji obce Hojsova Stráž v NP Šumava nedaleko Železné Rudy a lyžařského areálu Špičák.

Kód objektu: 187

Kapacita: 38

 

Cena:
Dosp. 210Kč/os./noc, děti 3-15l. 180Kč/os./noc, celá chata 5000Kč/noc. Mimo sezónu dosp. 200Kč, děti 170Kč, celá chata 4500Kč. Ubyt. na 1noc 300Kč, celá chata 5500Kč/1noc. Školy a důchodci mají slevy.

Objekt:
Třípatrová chata s podkrovím, ubytování pro 38 osob. V přízemí jsou 3 pokoje, WC a sprchový kout. První patro obsahuje 1 pokoj, společnou kuchyni s veškerým vybavením, jídelnu, společenskou místnost s televizí a rádiem, WC a koupelnu. Ve druhém patře jsou 4 pokoje, WC a sprchový kout. V podkroví jsou 2 pokoje, WC a kuchyňský koutek. Pokoje jsou 3 třílůžkové, 6 čtyřlůžkových a jeden pětilůžkový. Stravování je možno zajistit buď svépomocí v kuchyni v chatě nebo v restauraci v obci vzdálené zhruba 5 minut chůze. Oplocený pozemek. Pobyt možný se psem. Autobusová zastávka je vzdálena 200m, vlaková zastávka (Hojsova Stráž-Hamry) přibližně 1,5km. Obchod a restaurace 200m.

Okolí:
V okolí chaty je nespočet turistických a cykloturistických tras. U chaty je sjezdovka s vlekem, další dvě jsou přibližně 1km od chaty (možnost nočního lyžování), popřípadě je možno využít autobusové nebo vlakové spojení do nedalekého sportovního areálu Špičák (autem 7km). Běžecké tratě propojující celou Šumava začínají nad obcí. V létě jsou tyto terény vhodné pro zkušenější cyklisty. Výlety do okolí: Černé a Čertovo jezero, Bílá Stráž-vodopád, Pancíř, Ostrý, Velký Javor v Německu - skiareál, Javorské jezero, Klenová.

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info