VYHLEDÁVÁNÍ

region:

počet osob:

typ ubytování:

Chalupa Křižánky

zpět
 

Popis:
Stylová chalupa v krásném prostředí CHKO Žďárské vrchy. Žďár nad Sázavou 26km.

Kód objektu: 267

Kapacita: 12

 

Cena:
15300Kč/týden v letní sezóně, v zimě 13300Kč/týden, Silvetsr 16900Kč/týden. Cena nezahrnuje poskytování povlečení, spotřebu el. energie a rekreační poplatek obci.

Objekt:
Chalupa se nachází pod horami Devět Skal na okraji obce Křižánky. Objekt je cca 200 let starý, je velmi stylově vybaven a zároveň splňuje současné požadavky na bydlení. Přízemí: kuchyň s vybavením pro stravování 12 osob (nádobí, lednička, varná konvice, mikrovlnná trouba, myčka nádobí). Obývací pokoj - TV, SAT, rádio, pohovka s křesly, postel. Společenský pokoj s krbem (možnost opékání párků). Koupelna (sprcha, umyvadlo, vana, pračka), WC. Sauna s elektrickými saunovými kamny a koupelnou (sprcha, umyvadlo, WC). Podkroví: dětský pokoj, tři ložnice, WC. Rozmístění lůžek: 4-lůžkový pokoj a čtyři 2-lůžkové pokoje. Vytápění celého objektu je centrální - radiátory s el. kotlem, zdroj TUV je zajištěn ohřevem v bojleru. Chalupa má velkou oplocenou zahradu (3000 m2) se vzrostlými stromy, ze které je volný výstup k lesu a k rybníku. Nad zahradou se nachází velký kopec, který je v zimě rájem pro dovádění dětí (sáňkování a bobování). V zahradě je posezení pod pergolou, velké ohniště (možnost opékání prasete) s posezením, hřiště na volejbal, pískoviště, houpačky, altánek (16 m2), v letních měsících k dispozici bazén pro děti o průměru 2,5m. Parkování před chalupou nebo na zahradě. Obchod 1km, dvě restaurace do 500 m.

Okolí:
Křižánky, ležící v srdci Žďárských vrchů, jsou počtem 45 kulturních památek největší vesnickou památkovou rezervací v kraji Vysočina. Křižánky jsou typickým horským sídlem s rozptýlenou zástavbou. Mezi domky vybíhající do okolních kopců najdeme malá roubená stavění ale i veliké zemědělské usedlosti bohatších sedláků. Některá stavení byla zapsána do Ústředního seznamu kulturních památek. Výlety do okolí: Devět skal - 2 km, jízdárna - 3 km, Svratka (sjezdovka) - 4 km, rybník Velké Dářko - 10 km, Jimramov (sjezdovka) - 10 km, Nové město na Moravě (sjezdovka) - 15 km, Šiklův Mlýn - 15 km, skanzen Vysočina - Veselý Kopec - 20 km, rybník Milovy a krytý bazén Milovy - 2 km, Střelnice Světnov - 15 km

 

Copyright © 2012 CA Po Česku. Created by bendl@bendl.info